Sunday, March 31, 2013

Warkah untuk dia

Aku pernah cinta seorang perempuan. Tapi perempuan tu tak cintakan aku. Aku yakin kalau dia baca apa yang aku tulis ni, dia mesti bangga sebab berjaya sakitkan hati aku. Aku tak tau kenapa dia sakitkan hati aku. Dia tak pernah cakap. Dia memang sama taraf dengan jalang kalau boleh aku katakan. Sebab dia, aku benci perempuan. Aku anggap semua perempuan sama je macam dia. Aku tak akan berkrompomi lagi dengan perempuan yang buat jahat. Aku akan hukum terus dan takkan mempertimbangkan lagi apa-apa rayuan dari orang perempuan. Aku janji takkan kesian lagi melihat perempuan yang ditindas. Aku janji takkan tolong mana-mana perempuan . Aku akan biarkan perempuan sengsara. Tapi yang pasti, aku takkan menyakiti perempuan dengan tangan aku sendiri, kerana aku khuatir tanganku dicemari najis.

Kisah aku dan sayangku baru-baru ni

. Aku dan sayangku menuju ke rumah lamaku. Aku ingin mengambil dokumen peribadi aku di dalam rumah lama ku itu. Tiba-tiba sayangku penat tercungap-cungap. Sayangku tak dapat meneruskan lagi perjalanan. Aku cuba memimpin sayangku kerana orang terlalu ramai di belakang. Aku khuatir sesuatu yang tidak diingini berlaku terhadap sayangku. Tidak lama kemudian, tenaga sayangku pulih. Kami pun sampai ke rumah lamaku akhirnya.

Selepas mendapatkan ke semua dokumen-dokumen, kami pun meninggalkan rumah lama ku itu. Ia tidak akan ku duduki lagi kerana aku akan berpindah. Tiba-tiba sayangku mengadu kepenatan lagi sekali. Dia muntah-muntah, kemudian sayangku terus pengsan. Aku panik seketika. Aku terus mencari orang bagi meminta pertolongan. Aku tinggalkan sebentar sayangku di suatu tempat. Aku sampai di sebuah bangunan yang besar. Aku mencari-cari orang untuk meminta pertolongan. Namun aku hampa kerana tiada seorang manusia pun di situ.

Aku kembali ke tempat aku tinggalkan sayangku. Aku memanggil-manggil sayangku. Akhirnya dia sedar. Kami meneruskan perjalanan kami dan berharap agar sayangku dapat bertahan sebelum kami tiba ke destinasi agar sayangku dapat berehat dan makan. Syukur, kami selamat tiba di destinasi. Aku dan sayangku makan dan minum. Kemudian aku bawa sayangku berehat di sebuah tempat penginapan.

Keesokan harinya, kami keluar bersiar-siar. Kami bersiar-siar di sebuah pesta. Orang tersangat ramai. Tiba-tiba seseorang yang berbadan gempal telah melanggar sayangku di pipinya. Sayangku menjerit kesakitan. Aku melihat sayangku lebam di pipinya. Lebam sayangku tidak benjol seperti biasa, tetapi melengkung ke dalam. Kesian aku tengok keadaan sayangku. Lelaki gempal yang melanggar sayangku terus berlalu begitu saja. Nama lelaki gempal tu Mr. Mercedes.




Segmen : Giveaway by 'Bloggish... make it simple make it black and white'

Salam semua...

Pada kali ini saya ingin membuat giveaway. Tapi sebelum tu saya ingin memberitahu dahulu hadiah yang saya tawarkan.

Hadiahnya ialah :

Tempat pertama = Topup maxis/digi/celcom (your call) sebanyak RM 20 + 2 bentuk digital tasbih (akan dipos)

Tempat ke-2 = Topup maxis/digi/celcom (your call) sebanyak RM 10 + 1 bentuk digital tasbih (akan dipos)

Tempat ke-3 = Topup maxis/digi/celcom (your call) sebanyak RM 5.

Syarat-syaratnya ialah :

Follow blog ini (Bloggish... make it simple make it black and white) dan juga blog ini (wajib)

Copy paste banner di bawah ini, link kan ke entry blog saya ini. (Jangan publish dulu, kalau save je takpe)

 
Tajuk entry adalah : Segmen : Giveaway by 'Bloggish... make it simple make it black and white'

LIKE fanpage ini (wajib)

Seterusnya buat satu cerpen genre suspen bertajuk : Detik Tercemas Dalam Hidup Anda. Cerpen haruslah dalam anggaran 150-200 patah perkataan sahaja. Yang penting ada kemuncak cerita (klimaks). Contoh klimaks adalah....'aku terlewat ke dewan peperiksaan, tiba-tiba slip menduduki peperiksaan aku pula teringgal bla, bla, bla...'

Tolong tag kan beberapa rakan anda (2-3 orang) tentang segmen ini supaya mereka tahu.

Giveaway ini akan berlangsung sehingga suatu tarikh yang akan diberitahu kelak.

Itu sahaja yang anda perlu lakukan untuk join segmen giveaway ini. GOOD LUCK y'all


Wednesday, March 27, 2013

Aque Tuck Gilar

Bodo-bodo je.

Budak sekarang memang takde adab, tak reti hormat orang tua cam aque. AKu dah banyak pengelaman dari ngko budak oi. jangan kurang ajar sangat. Abang ko pun mentah lagi.

AKu dah dewasa, cuma tak ....


SOme words

Competitors in this blog are not welcomed until you confessed who you are.

I don't want to be the victim of such pretending papparazzi. I know I no celeb. But who cares?

Competitors please keep away from here! This a threat. Better watch out k!

Da Di Du Taraaaa

Breakdown...tak lame lagi kot. Asyik macam ni je..Budak tu pun kekadang suke, kekadang tak. Pelik aku

Kenapa la jadi macam ni? Adoi

Tak patut la. Ubah lah sikit. Asyik macam ni je.

Kesian la kat aku. Aku pun orang jugak.

Hurm...
hurm...
hu.

Ciri-ciri yang OK

waktu ni 11.33 pagi hari khamis 28 mac 2013. aku blur . ape nak buat? cuci kolam je. memenatkan. dari tak buat pe langsung. aku masih tak dapat ubah apa yang aku inginkan. susahnye.

happy? susah. dah try macam2. naomi watts / sasha grey / banyak jugak mat salih cun. nak yang mana? tapi sasha grey jangan la. saja je aku taruk nama dia. aku suka wajah dia, bukan apa yang dia buat. wajah pan asian pun cun.

malaysia pun banyak yang cun2.

Perempuan....biasa je sebenarnya. Tak mengenyangkan pun. Perempuan + wang. baru la kenyang.

Kalau miskin, banyak lak duit kita kena belanja. Kalau dah memang berharta, OK la sikit. betul tak?

Kalau boleh, biarlah yang got brain. Tak susah nak ajar-ajar.Ajar sekali dua je. Hurmm...

 Rupanya entry aku kali ni banyak tentang ciri-ciri gadis idaman, untuk di peristerikan la. Kita kan Islam. Takkan nak tiru mat salih. Diorang trial marriage pun dah boleh dok sekali. Kalau kita tiru mat salih, alamatnya, lu PK la sendiri..........

OK, sekarang baru aku nak taruk tajuk entry ni..goodbye!

Saturday, March 2, 2013

Aku masih bersedih hati

Ingat lagi mase nak add engko kat fb. Mase tu aku pikir nak guna name tipu ke name betul. Mula-mula aku gune name tipu, tapi aku taruk sebahagian name betul aku. Gambar pulak mase tu aku tak bape ingat. Mase tu ko dah pun milik orang. Tapi aku tak tau nape aku jadi gile sampai macam tu. Mula-mula aku tunggu sampai malam. Engko tak approve pun. Esoknya baru ko approve kalau tak silap. Bila ko dah approve, aku pun tunggu la, mane tau kot2 ko nak PM aku ke, ataupun ko komen wall aku ke. Tunggu punya tunggu, takde ape pun berlaku. Last2 aku beranikan diri aku guna nama sebenar aku. Gambar profil aku letak lain tapi dalam album aku ada taruk gambar sebenar aku. Keputusannya pun sama jugak, lepas ko add aku, takde ape pun yang berlaku. Aku umpama menantikan ara yang tak mungkin bergetah. Kali ni aku dah tak remove2 dah engko. Aku update status sebanyak mungkin agar engko terlihat dan memahami aku sedikit sebanyak. Lama juga aku add ko kali ni, sehinggalah aku give up. Lalu aku pun remove engko dengan perasaan malu yang amat menebal. Setelah beberapa tahun berlalu, engko pun dah menimang cahaya mata, aku teringat nak tulis entry kat blog pasal kisah aku yang tak berape nak ade kaitan ngan engko. Aku cume ada kaitan dengan bayangan ko je. Kalaulah ko tak sengaja terbaca entry aku ni dan rasa ada kaitan dengan ko, aku just nak engko tau yang aku masih ingat kat ngko. Maafkan aku. Aku juga nak ngko tau bahawa ko tak sepatutnya membuatkan aku jatuh hati kat ko waktu tu. Ko tak sepatutnya menguji perasaan aku ni padahal ko takde ape-ape perasaan pun kat aku.